Webbdesign

Hur viktig är webbdesign på hemsidor idag

Hur stor roll spelar webbdesign idag? Webbdesignen på en hemsida är väldigt viktig. Vi är ju fortfarande stressade när vi surfar och letar efter en tjänst eller produkt att köpa, och vi stannar ofta inte upp i vårt bläddrande på Google förrän vi hittar en intressant hemsida. Och en stor faktor för att göra en hemsida intressant är just en snygg webbdesign. Detta triggar även andra känslor hos oss förutom vårt intresse. Vi känner oss även lite trygga på snygga hemsidor. Man tänker att har dom en snygg sida så är dom seriösa.

Du har 8 sekunder på dig

Den gamla klyschan om att kunden stannar bara i cirka 8 sekunder på din sida innan han eller hon går vidare om dom inte hittat vad dom leta efter, är fortfarande högst aktuell. Sen kan sekunderna vara lite ifrågasatta om det stämmer. Men man behöver ju inte gå längre än till sig själv för att fundera hur länge du själv stannar på en sida innan du hittar vad du letar efter – eller om sidan känns rätt. Med en dålig webbdesign så klickar vi många gånger vidare för se om vi hittar en sida som känns bättre. En sida där vi vågar kanske lämna våra kreditkortsuppgifter och göra ett köp.

Snygg webbdesign eller innehåll

Tyvärr kan man inte säga antingen eller. Man måste ha båda. Innehåll och snygg webbdesign. Båda är viktiga för din webbplats. Måste man då välja en som är viktigast, så är det ju innehållet på hemsidan. Bilder, bilagor och webbtexter är det viktigaste. Och framför allt hur man lägger upp innehållet på hemsidan. Men som vi skrev ovan är det viktigt med en snygg design för att få besökaren att läsa ditt innehåll och göra ett köp av dina produkter, eller ringa bör tala om din tjänster.

webbdesign

 

Läs fler inlägg >>