Forma er hemsida

Hemsidan ska vara företagets bästa säljare som jobbar dygnet runt och förstärker er digitala närvaro så det är viktigt att ni formar den på rätt sätt.

1. Avsätt tid för er hemsida

Lägg så mycket tid och kraft ni kan på att utveckla och förbättra hemsidan kontinuerligt. Arbetet med en hemsida blir aldrig riktigt klar och det tar helt enkelt tid att arbeta fram strukturer och format.

2. Anpassa hemsidan till er önskade målgrupp

Få med ert viktigaste syfte när ni bygger hemsidan. Använd sedan t ex Google Analyctic för att få in statistik på besökarnas beteende. Märker ni att besökarna inte stannar länge på sidan eller klickar sig vidare, eller ni börjar få in förfrågningar som ni inte prioriterar så gör en ny analys hemsidan och se om ni verkligen fått fram ert syfte. Välj sedan eventuellt bort innehåll som inte framhäver era tjänster.

3. Sökmotoroptimera er hemsida

Identifiera viktiga sökord som er målgrupp använder sig av. Titta gärna på konkurrenter för se hur dom ligger rankade på vissa sökord. Lägg tid och arbete på detta så er målgrupp kan hitta er – Syns ni inte på sökmotorerna, så finns ni inte.

4. Använd Sociala medier

Med en välstrukturerad plan för sociala medier kan du spara både pengar och arbete. Se till att ofta länka till er hemsida i sociala medier, nyhetsbrev och pressutskick. Det är ett effektivt sätt att driva trafik till den egna sajten, där ni kan få besökarens fulla uppmärksamhet. Starta även kampanjer på era sociala medier. Dessa har en bra effekt på att få kunder till er hemsida.

5. Gör sidostrukturen enkel.

Det ska alltid vara lätt att saker och klicka sig runt på er hemsida. Besökare har lite tålamod för svårnavigerade hemsidor.

6. Skriv kort

Håll nere textmängden och undvik upprepningar. Besökare har inte tålamod med långa texter, särskilt inte när surfandet sker i mobilen. Läs inlägg om bättre läsbarhet.

7. Annonsera gärna på sökmotorer som t ex Google

För att vara säker på att ni syns på sökmotorerna, så kan man använda sig av annonsering. Ett utmärkt sätt att få in nya kunder på.

8. Uppdatera ofta med nytt innehåll

Håll hemsidan levande genom att löpande uppdatera texter, skriva blogginlägg eller lägga upp pressmeddelanden och nyhetsartiklar. På så sätt ökar också sidans ranking i Google-sökningar.

9. Använd E-post marknadsföring

Med nyhetsbrev kan du skapa och stärka relationerna med dina kunder samt få kunder att återbesöka din hemsida.

10. Länka flitigt

Se till att ofta länka till er hemsida i sociala medier, nyhetsbrev och pressutskick. Det är ett effektivt sätt att driva trafik till den egna sajten, där ni kan få besökarens fulla uppmärksamhet.

Originalartikeln kommer från WebbDesignFabriken.se – En webbyrå i Malmö